Traseu cascada Tamina

Traseu canionul și cascada Tamina

Drumul spre cascada Tamina este un traseu scurt de dificultate scăzută. Acest traseu este ușor de parcurs chiar și de copii și oferă un plăcut peisaj forestier de o parte și de alta a unei poteci cu o urcare accesibilă în orice anotimp.

Cascada Tamina este o cadere de apă care face parte dintr-un șir de cascade (cinci la număr) care se întind pe o lungime de 100 m. Cascada Tamina se găsește la altitudinea de aproximativ 1150 m în masivul Piatra Mare, pe Valea Pietrei Mici.

Intrarea în traseu spre cascada Tamina

Intrarea în traseu spre cascada Tamina și canionul cu același nume se face din DN 1, în apropierea localității Timișul de Sus, județul Brașov, coordonate: 45° 32′ 20″ N 25° 35′ 18″ E/ 45.538939, 25.588493.

Intrare pe traseu Tamina
Intrare traseu din DN1
Drum forestier spre cascada Tamina
Drum forestier Tamina

Traseu cascada Tamina

Traseul spre canionul și cascada Tamina este accesibil pe un drum forestier denumit Drumul Forestier Tamina. Traseul spre canion și Cascada Tamina are o lungime de 2,5 km și este marcat cu o bandă albastră pe tot parcursul acestuia. Acesta poate fi parcurs într-o oră.

Traseul spre cascada Tamina se începe pe drumul forestier Tamina și se abate de la acesta în mai multe zone, acesta străbate o pantă cu o înclinație accesibilă și o zonă împădurită pe toată lungimea traseului.

Harta traseu cascada Tamina
Hartă traseu cascada Tamina
Intrarea în pădure
Traseu pădure spre Tamina
Padure spre cascada Tamina
Traseu spre canionul Tamina
Traseu Canionul Tamina și cascada
Marcare traseu Tamina
Marcaj traseu cascada Tamina
Pădurea spre canionul Tamina
Marcaj pe stancă
Indicator spre cascada Tamina
Intrarea în canionul Tamina
Canion Tamina
Partea inferioara a canionului

La un moment dat, când traseul iese din pădure și se intersectează din nou cu drumul forestier, aproximativ după 2,5 km de mers, un indicator ne direcționează către Canionul Tamina. În acest punct traseul coboară o ușoară vale unde imediat se află intrarea în canion. Imediat la intrarea în canion se poate auzi zgomotul căderii de apă produs de Cascada Tamina. Mergând după zgomotul apei, la un moment dat se observă ieșirea apei din canion, care curge zgomotos în vale.

Traseul în interiorul canionului Tamina este amenajat cu bușteni din lemn în partea inferioară a acestuia și cu scări metalice până la ieșirea din canion în partea superoară.

Intrare cascada Tamina
Intrare canionul Tamina
Traseu interior canionul Tamina
Scara Cascada Tamina
Cascada Tamina
Canionul Tamina

Canionul Tamina este un canion îngust, cu pereți din rocă calcaroasă, săpat de-a lungul a milioane de ani de firul apei. Temperatura scade brusc cu caîeva grade chiar de la intrare, iar umiditatea este foarte ridicată.

Ieșire din canion
Ieșire canionul Tamina
Intrarea apei în canion
Efortul fizic solicitat pe un astfel de traseu, atât pe partea de ascensiune către cascada Tamina cât și în interiorul canionului, este o moneda de răsplată pentru bucuria pe care ne-o oferă natura în această zonă mirifică. Un astfel de efort este o modalitate fantastică de a face mișcare în timp ce vă bucurați de frumusețile naturii. Mersul pe jos oferă un antrenament grozav pentru întregul corp, ne dezvoltă musculatura și ne ajută să rămânem sănătoși. Mai mult decât atât, o drumeție pe un traseu gen cascada Tamisa oferă un timp de calitate petrecut cu familia, oferă șansa de a vă deconecta și de a vă bucura de compania celorlalți. Parcurgerea traseului spere cascada Tamina este o modalitate de a întări legăturile de familie sau de prietenie și de a crea legături durabile.

Traseu cascada Tamina pe Google Maps

Lasă un răspuns