Mărimea piciorului în cm

Cum se măsoară mărimea piciorului în cm

Atunci când ne dorim să achiziționăm o pereche de pantofi sport este foarte important să cunoaștem cum se măsoară mărimea piciorului în cm. Această operațiune este necesară deoarece este foarte important să ne asigurăm că pantofii sport sunt pe măsura piciorului. Altfel, vom întâmpina o serie de probleme legate de confortul în antrenamentul sportiv, dar și neplăceri în activități de rutină cauzate pantofilor sport nepotriviți.

Fie că sunt prea mari, prea mici sau prea ficși, pantofii sport, indiferent de tehnologia sub care sunt confecționați, dacă nu sunt potriviți ne crează o serie de neplăceri. Prin urmare, trebuie să cunoaștem mărimea piciorului în cm atunci când facem o achiziție de acest fel. Pentru că mărimea piciorului este calculată în cm atunci când vorbim de incălțăminte, aceasta se poate afla foarte ușor. De aceea, în continuare vom învăța cum să aflăm mărimea piciorului în cm pentru a ne asigura că vom face cea mai bună alegere pentru pantofii sport.

Modalitatea de a măsura mărimea piciorului în cm

Pentru a măsura mărimea piciorului în cm trebuie să urmăm trei pași simpli.

Pasul 1

Se așează o foaie albă de hârtie (A4 sau mai mare) pe o suprafață plană și dură (pe podea). După aceea, se poziționează un picior cu talpa pe foaie (ca în imaginea de mai jos).

Măsurarea piciorului

Pasul 2

Se ia un creion sau pix și se trasează conturul piciorului pe foaia de hârtie. Foarte important este faptul că, în momentul trasării, trebuie să ținem instrumentul de scris (pixul sau creionul) în poziție verticală. Dacă nu respectăm o poziție verticală a instrumentului de scris, trasarea nu va scoate în evidență rezultatul dorit.

Trasare linie picior

Pasul 3

După ce s-a trasat conturul piciorului, se îndepărtează piciorul și se măsoară cu o riglă lungimea tălpii piciorului în cm. Măsurătoarea se face de la vârful degetului mare până la partea cea mai din spate a călcâiului (vedeți imaginea ce urmează). După ce se măsoară ambele picioare, rezultatul cel mai mare astfel obținut este mărimea piciorului în cm.

Masurare mărimea piciorului în cm

Un sfat important de care trebuie să țineți cont este acela că trebuie să adăugați 0,5 cm în plus la rezultatul obținut. Aceasta se face în vederea asigurării unui confort pe timpul activității fizice.

Un alt aspect important, de care să țineți cont atunci când vă măsurați mărimea piciorului în cm, este că operațiunea de măsurare să se facă seara. În această perioadă a zilei picioarele sunt umflate și ating volumul maxim.

Înainte de toate, dacă nu aveți timp de o astfel de măsurătoare, puteți afla mărimea piciorului în cm prin verificarea unei perechi de pantofi sport veche care vă vine confortabil. Pantofii sport au poziționată eticheta pe interiorul limbii acestora. Etichetele arată ca cele de mai jos.

Etichetă marimea piciorului în cm
Etichetă cu mărime în cm
Etichetă mărimea piciorului
Etichetă pantofi sport

Convertire mărimea piciorului în cm în mărimile tip EU, UK și US

Totuși, mărimea pe etichetele pantofilor nu este trecută întodeauna în cm, așa cum se poate vedea pe etichetele de mai sus. Pentru aceasta, chiar dacă aflăm mărimea piciorului în cm prin măsurarea piciorului sau o aflăm prin consultatea unei etichete a pantofilor vechi, tot nu ne ajută dacă pantofii pe care noi ii dorim nu au pe etichetă mărimea în cm. Ce facem în această situație? Pentru aceasta trebuie să consultăm tabelele ce urmează și să verificăm cărei mărimi in cm îi corespunde mărimea noastră.

În concluzie, putem verifica, conform tabelelor ce urmează, ce mărime ni se potrivește în funcție de mărimea piciorului în cm.

De exemplu: sunt bărbat și am mărimea piciorului în cm de 26,5. Asta înseamnă că mărimea mea tip EU este 42, tip UK este 8, iar tip US este 8,5.

Tabel mărimi bărbați

Tabel mărimi încălțăminte bărbați

Tabel mărimi femei

Tabel mărimi femei

Tabel mărimi copii

Tabel mărimi copii

Lasă un răspuns